Prosjekter og referanser

Kampmann-broen i Essen

Den nye Kampmann-broen i Essen stilte spesielle krav til belysningen, ettersom strenge naturvernkrav måtte tas i betraktning. Ved hjelp av Doppler radarsensorer kunne de bli møtt.

 

Les mer

Dynamisk lysstyring med varm lysfarge

I Othmarsingen søkte operatøren av offentlig belysning etter en måte å belyse sykkel- og gangstien langs jernbanelinjen. Kravene var dynamisk lysstyring samt en varm lysfarge for å ta hensyn til miljøet og sikre sikkerheten.

Les mer

Thalheim CityTouch og Eagle Eye Zhaga

Tettstedet Thalheim i Sveits kombinerer CityTouch og Eagle Eye Zhaga - og sparer over 50% av energikostnadene.

Les mer

Treningsfelt med dynamisk belysning

Haugesund kommune mener alvor når det gjelder å ta vare på miljøet. Fotballbanen ved Skåredalen skole et nytt banedekke laget av biologisk nedbrytbar kork og kokosnøttmateriale. Men innsatsen stoppet ikke der.

Les mer

Glommastien

"Å bruke smart teknologi på den måten vi gjør, sender et signal om at vi som kommune er oppdatert og følger med, og at vi ser verdien og nytten av ny teknologi." 

—Aina Kittelsen, prosjektleder for Fredrikstad kommune.

Les mer

Fylkesvei Tengs-Bjerkreim

Mellom Tengs og Bjerkreim i Norge har Comlight utstyrt 275 Signify-armaturer med Eagle Eye Zhaga. Systemet gir full belysning for trafikantene for maksimal sikkerhet og minimalt energiforbruk.

Les mer

Fylkesvei langs Tyrifjorden

Cirka tretti minutter unna Oslo lyser 220 smarte gatelys ni kilometerkilometer av pittoresk vei langs vakre Tyrifjorden i Norge. Når kjøretøyet har passert, dempes lyset ned igjen.

Les mer

Miljøprosjekt i Australia

Sylvania Schréder, deltar i et "skilpaddevennlig" belysningsprosjekt for gangstien langs Bargara-stranden. Belysningen er en del av prosjektet «Reducing Urban Glow» in Bundaberg.

Les mer

Sykkeltunnel i Amsterdam

Comlight-systemer kan brukes i en rekke installasjoner, for eksempel en midlertidig sykkeltunnel i Amsterdam som også fungerer som et kunstprosjekt. Ingen kan sykle gjennom denne tunnelen uten å se fargene!

Les mer

Sykkel- og gangvei Riksvei 19

På motorvei 19 mellom Borre og Horten i Norge styrer Comlight-sensorer lyset på en sykkel- og gangsti som går parallelt med motorveien.

Les mer

Haugesund Lufthavn

Flyplasser er teknisk kompliserte, tettpakket med elektronikk og har et krevende sett med regler. Til tross for disse utfordringene klarte Comlight å levere smart belysning til «tarmac» på Haugesund lufthavn Karmøy.

Les mer