Dynamisk lysstyring med varm lysfarge

Case study fra Elektron AG - Dynamisk lysstyring med varm lysfarge, for miljøets skyld.

I Othmarsingen i Sveits lette operatøren av offentlig belysning, AEW Energie AG, etter en måte å belyse Gexistrasse sykkel og gangsti langs jernbanelinjen. De sentrale kravene var dynamisk lysstyring samt en varm lysfarge for å ta hensyn til miljøet og samtidig sikre sikkerheten på sykkelstien til enhver tid.

I et intervju forklarer Georg Hess, prosjektleder i AEW, hvorfor beslutningen ble tatt til fordel for dynamisk lysstyring med Eagle Eye Zhaga og hvorfor en “oransje” lysfarge brukes på sykkelstien:

 

Hvorfor bestemte du deg for aktivitetsstyrt lysstyring med Eagle Eye Zhaga?

Eagle Eye-teknologien imponerer med sin enkle håndtering og integrering i produktporteføljen vår. I offentlige rom er det viktig for oss å tilpasse belysningen til kundenes behov. Med dynamisk kontroll løser vi en lang rekke krav på en fleksibel måte.

 

Hva var den avgjørende faktoren i å bruke den varme "ClearStar" lyse fargen?

I henhold til regionale krav er skal belysning utenfor bosettingsområder være begrenset. Ved bruk av ClearStar-lys - det vil si lys med oransje lysfarge med 2000 K (Kelvin) - klarte vi å belyse sykkelstien i samsvar med standarder og samtidig ta hensyn til miljøet.

 

Planlegger du ytterligere prosjekter med ClearStar eller Eagle Eye?

Sammen med partnerene våre prøver vi å bruke lys som har Zhaga-grensesnittet. Dette gjør det mulig for oss å ettermontere Eagle Eye-teknologi eller for eksempel trafikkavhengige kontrollere med liten innsats. AEW Energie AG er avhengig av samarbeide med kompetente partnere, og vi følte oss forstått av ELEKTRON fra starten. Planlegging, implementering og igangkjøring gikk perfekt.

 

Link til artikkelen: https://www.elektron.ch/de/aktuelles/clearstar-othmarsingen

Site: Othmarsingen i Sveits

Distributor: Elektron AG

Luminarie: Signify Luma med Clearstar optikk

Link til artikkel

Kontakt oss